Patientinformation

Øjensygdomme

Grå stær

På denne side kan du læse nærmere om hvad grå stær er og hvilke symptomer der kan udvikles. Du vil også kunne læse og se videoer om forundersøgelse til en operation samt selve operationen.

Efterstær

På denne side kan du læse om hvad efterstær er, hvilke symptomer der udvikles og hvordan behandlingen udføres. Behandlingen foregår på Vestsjællands Øjenklinik Slagelse.

Glaslegemesammenfald

Alle vil på et tidspunkt udvikle et glaslegmesammenfald. På denne side kan du læse om symptomer og farene ved sammenfaldet samt hvornår du rette henvendelse til øjenlæge.

Nethinde rifter og nethindeløsning

Bl.a. som led i glaslegmesammenfald kan der udvikles en rift på nethinden. Ubehandlet vil denne udvikle sig til en nethindeløsning, hvilket er en alvorlig og synstruende tilstand. Men der er mulighed for behandling.

Øjendrypning

På denne side kan du læse om hvordan du drypper øjne samt få gode råd og vejledning bl.a. via videoer. Hvis du skal dryppe øjne i forbindelse med behandling kan du altid spørge os til råds såvel som apoteket.

Egenkontrol af dine øjne

Mange nethindesygdomme har en risiko for at forværres uden at patienten selv kan mærke det. På denne side kan du læse og lære om hvordan du bedst holder øje med dine øjne og synet.

Drypning og udvidelse af pupillen ved besøg i øjenklinikken

Hvis du har en tid hos vestsjællands Øjenklinik Slagelse, vil der være en meget stor chance for at du skal have dryppet øjnene således at pupillerne bloiver store. Her kan du læse om baggrunden for hvorfor vi drypper samt hvad du skal være opmærksom på efterfølgende.

Diabetisk Øjensygdom

Diabtetes er en hyppig sygdom og den har store indvirkning på øjnene. Samtidigt er øjnene det eneste sted hvor man kan se direkte på sukkersyge forandringer ude at det fx kræver en operation. Læs mere om sukkersyge i øjnene og hvad du skal være opmærksom på.

Øjets styke og synsstyrke

Få styr på hvad langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl samt alderdomssyn er. Få også information om hvilke briller man skal bruge.

Test

Test

Test