Undersøgelser

Forberedelse inden dit besøg i klinikken

Øjenundersøgelse Vestsjællands Øjenklinik Slagelse

Forberedelse inden din tid ved øjenlægen

Inden du møder til din tid på øjenklinikken, er det vigtigt at du har overvejet hvad dine gener drejer sig om. Dette gør, at vi lettere kan stille diagnosen hurtigt og sikkert. Så sikres du også bedst mulig behandling og det bedste udgangspunkt for det videre forløb.

Det er vigtigt, at du undersøger hvert øje for sig. Find præcist ud af hvad dine symptomer er og hvornår de startede. Svinger symptomerne i løbet af dagen og henover dage/uger/måneder. Kan du bedre dine gener selv. Er synet sløret og er det sløret over det hele eller i midten af synsfeltet. Er der formforandringer – fx at lige linjer er begyndt at bugte. Er der smerter? Er der rødme? Tåreflod?

Det er meget vigtigt, at du altid medbringer alle de briller du bruger. Hvis du bruger kontaktlinser, skal du medbringe styrken på dine linser.

Hvis du bruger øjendråber, er det ligeledes vigtigt, at du medbringer disse. 

Hvis du henvises fra din optiker, skal du medbringe en henvisning, hvor der er anført hvad din henvendelse drejer sig om. 

Hvis du har været ved andre øjenlæger eller øjenafdelinger skal du altid medbringe en kopi af dine journaler.

 

Skemaer inden du møder i klinikken

 

For at sikre en hurtig og effektiv øjenlægeservice kan du hjælpe til ved at printe det nedenstående skemaer og udfylde det inden dit besøg i klinikken. Skemaet skal kun bruges hvis det er første gang du møder hos Vestsjællands Øjenklinik Slagelse.

Hvis det er dit første besøg (og du har været ved andre øjenlæger, øjenafdeling eller optiker) er det meget vigtigt at du sørgere for at de pågældende instanser sende dine data til os.

Forberedelse til det første besøg med dit barn.

Hvis du har bedt om en tid til et barn eller yngre menneske, kan det være rart at vide hvad man skal forvente af besøget hos os. Det kan også fjerne lidt af bekymringen hos barnet/den unge.

Vi har derfor lavet en folder der i overordnet termer beskrive det indledende forløb hos os. Vi kommer også kort ind på hvad de typisk henvendelser drejer sig om – dvs. langsynet, nærsynet, bygningsfejl og dovent øje. Også samsynsproblemer og vanskeligheder ved at holde skarpt syn er hyppigt.

Forberedelse til dig som har tid til vurdering af grøn stær.

Hvis du har fået en tid til vurdering får grøn stær, arvelighed for grøn stær, forhøjet tryk, lav-tryks grøn stær eller anden mistanke om grøn stær vil dine første besøg typisk følge et særligt mønster. Formålet er at lave relevante undersøgelser og gentage dem for at se om der forekommer ændringer i dine øjne.

I nedenstående folder kan du læse mere om hvad du kan forvente til dine første kontroltider ligesom der er generelle råd.

Vestsjællands Øjenklinik Slagelse

Sdr. Stationsvej 41, Kælderen

4200 Slagelse

58 52 20 01

Læs om dit forløb i klinikken

Forbered dig inden dit besøg

Ventetid til og i klinikken

Øjendrypning i klinikken

Vil du vide mere om øjensygdomme og patientrettigheder